Så här söker du lägenhet


1. Registrera dig och ställ dig i vår bostadskö

För att kunna söka lägenhet hos oss behöver du registrera dig som kund. När du har fyllt 17 år kan du ställa dig i bostadskö hos oss. Du måste dock ha fyllt 18 år för att kunna börja söka lägenhet. Du registrerar dina uppgifter under Kundanmälan och skapar där ett användarnamn och lösenord som du använder för att logga in.

När du har fyllt i dina uppgifter får du ett mejl av oss. För att aktivera ditt konto behöver du verifiera din mejladress genom att klicka på länken i mejlet. När det är klart kan du logga in och börja söka lägenhet.

Du får en köpoäng per dag från och med den dag du registrerar dig. Det är helt gratis att registrera och ställa sig i vår bostadskö.

SKAPA EN KUNDPROFIL

På Mina sidor fyller du i en kundprofil med dina önskemål om exempelvis område och storlek på lägenheten. När det dyker upp en lägenhet som stämmer överens med dina önskemål får du ett förslag på Mina sidor och via mejl.

Se till att dina kontaktuppgifter alltid är uppdaterade så att du inte missar information från oss.

Logga in minst en gång per år

Du måste logga in på Mina sidor varje år för att ses som aktiv sökande och få förslag på lediga lägenheter. Om du har varit inaktiv längre tid än 365 dagar kommer ditt konto att gallras bort och du förlorar dina köpoäng. Du får en påminnelse på mejl 14 dagar innan 365 dagar löper ut.

Hyresskuld

Om du har en hyresskuld hos oss blir ditt konto spärrat och du kan därmed inte göra nya intresseanmälningar. När du har betalat skulden kan du börja söka lägenheter igen.

2. Anmäl intresse

Om det dyker upp en lägenhet som verkar passa dig loggar du in på Mina sidor och gör en intresseanmälan. Då kan du också se hur många andra som anmält intresse för lägenheten. Du kan ha upp till 3 intresseanmälningar på olika lägenheter samtidigt. Du kan se antal köpoäng för plats 10 till just den lägenhet du är intresserad av. Då är det lättare att veta hur långt dina egna köpoäng räcker. Ångrar du din intresseanmälan innan sista anmälningsdag kan du ta bort den på Mina sidor.

3. Få erbjudande

Det är dina köpoäng som avgör när du får en lägenhet. Du får en poäng per dag från den dag du registrerar dig. När anmälningstiden gått ut kommer de tio sökande med flest köpoäng att få ett erbjudande via mejl.

Om du får erbjudande om en lägenhet ska du alltid tacka ja eller nej till den inom en vecka. Du svarar enklast på Mina sidor, men det går också bra att ringa oss. Det är viktigt att du svarar på dina erbjudanden, oavsett om du är intresserad av lägenheten eller inte, eftersom ditt konto kommer att spärras efter tre uteblivna svar. För att aktivera ditt konto och kunna göra fler intresseanmälningar måste du kontakta oss.

Visning av lägenhet: Du kontaktar den person som ska visa lägenheten. Information och kontaktuppgifter står i erbjudandet du fått.

4. Skriv hyresavtal

När du har fått en lägenhet nollställs dina köpoäng, men börjar automatiskt om igen den dag ditt hyresavtal börjar gälla. Tänk på att du måste vänta ett år innan du kan börja söka lägenhet hos oss igen. 

Läs även våra Riktlinjer för att bli godkänd som hyresgäst.