FRÅGOR & SVAR

Gemensamma utrymmen


Tvättstuga

Det är viktigt att hålla tvättstugan ren och snygg eftersom det är många som använder den. Det är upp till dig som hyresgäst att lämna tvättstugan i gott skick.

Boka tvättstugan

Du måste boka en tid innan du börjar tvätta. Respektera bokade tider och avboka din tid om du inte tänker använda den. Det finns två olika system för våra tvättstugor: bokning med tagg och bokning med tvättlås. I några av våra mindre tvättstugor bokar man tvättid genom att skriva sitt namn på en bokningslista.

Boka med tagg

 1. Håll upp din tagg mot displayen på bokningstavlan utanför tvättstugan.
 2. Gör dina val.
 3. När det är dags att tvätta startar du ditt tvättpass på bokningstavlan med hjälp av taggen, annars kommer du inte in i tvättstugan.
 4. Ställ in rätt program på tvättmaskinen innan du startar den. Det går inte att byta program när maskinen väl är igång. Tänk på att tvättmaskiner med digital display inte går att starta om tvättprogrammet tar längre tid än den tid du har kvar på bokningen. 
Du kommer bara in i tvättstugan under den tid du har bokat. Är ditt tvättpass exempelvis mellan klockan 14 och 18 kommer du varken in före eller efter det. I de flesta tvättstugor som bokas med tagg kan du använda torkrummet ytterligare 30 minuter efter att tvättpasset är slut. Du kommer därför inte in i torkrummet de första 30 minuterna när du börjar ditt tvättpass.

Du kan bara boka en tid åt gången, men så snart du har börjat ditt tvättpass kan du boka en ny tid. Om tvättstugan är bokad men ingen har börjat tvätta går tiden att boka av en annan hyresgäst efter en timme.

Boka med tvättlås

Du bokar tvättstugan genom att placera tvättlåset i bokningstavlan som finns utanför tvättstugan. Du kan bara boka en tid åt gången.

Städa tvättstugan

När du har tvättat klart är det viktigt att du städar efter dig. Innan du lämnar tvättstugan och torkrummet ska du
 
 • rensa filtret i torktumlaren
 • tömma och skölja av facket för tvätt- och sköljmedel
 • torka av alla maskiner och bänkar
 • sopa/dammsuga och torka golvet. 

Miljötvättstuga

Vi arbetar hela tiden för att spara energi och bidra till ett hållbart samhälle. På vissa av våra områden har vi därför infört miljötvättstugor.

Bor du i ett område med miljötvättstuga har du ett visst antal tvättar som ingår per månad. Hur många tvättar som ingår beror på hur stor lägenhet du har. Tvättar du färre tvättar än de som ingår får du ett avdrag på hyran med 8 kronor per tvätt. Vill du tvätta fler tvättar än de som ingår i din hyra kostar det 8 kronor per tvätt.

Tänk på att varje gång du startar en tvättmaskin räknas det som en tvätt!

Hur många tvättar ingår?
 • 1 rum och kök          6 tvättar
 • 2 rum och kök          8 tvättar
 • 3 rum och kök          10 tvättar
 • 4 rum och kök          12 tvättar
 • 5 rum och kök          14 tvättar