FRÅGOR & SVAR

Tv, bredband och telefoni


Fiber


Många av våra lägenheter är anslutna till fibernätet i Marks kommun. Du som bor i ett hus med fiber kan välja att skaffa tv, internet och telefoni från många olika leverantörer. På Marks Energi stadsnät  kan du läsa om utbudet och beställa de tjänster du är intresserad av.

 

Om du har problem med fibernätet ska du göra felanmälan direkt till din tjänsteleverantör.

Tv i nybyggda hus

Bor du i ett av våra nybyggda hus har du bara tillgång till tv via fibernätet. Om du bara vill ha de kanaler som finns i grundutbudet och är gratis behöver du hämta en tv-box hos oss. Grundutbudet är SVT1, SVT2, SVT24 och Barnkanalen/Kunskapskanalen.

Mediabox

För att kunna få tjänster via fibernätet finns det en mediabox i din lägenhet. Boxen är ett lägenhetstillbehör som du har ansvar för. Om boxen skulle skadas eller förstöras är det du som hyresgäst som får stå för kostnaden för en ny.

När WAN-lampan på boxen lyser orange innebär det att du har kontakt med stadsnätet och du kan då beställa tjänster via 
Marks Energi stadsnätet.  
Om det inte fungerar eller du misstänker att det är något fel på boxen ska du kontakta din tjänsteleverantör.

Vill du göra en felanmälan som gäller fibernätet? 


Då ska du höra av dig direkt till din tjänsteleverantör. På Marks Energi hittar du kontaktuppgifter till många av tjänsteleverantörerna. 

 

TV


När du bor hos oss är din lägenhet ansluten till Tele2 och du har ett grundutbud av kanaler som ingår i din hyra. Vill du abonnera på kanaler utöver dessa kan du göra det via Tele2:s webbplats.  

Undantaget är vår nyproducerade lägenheter nedan där vi har TV via fiber. Om du inte vill teckna eget abonnemang kan du kvittera ut en Kalejdobox av oss och kostnadsfritt se SVT1, SVT2, SVT24, Barnkanalen och Kunskapskanalen.

Lundavägen 4
Tostaredsvägen 24 J-P
Backsippevägen 3-5
Timotejgatan och Smörblomsgatan
Vipgränd 4-6
Malmsätersgatan 4-6
Grovaliden 35
Gåsörtsvägen 13-19

bredband


Alla våra lägenheter är anslutna till stadsnätet i kommunen. Du kan skaffa internet och andra tjänster via dem, läs mer och teckna avtal via Marks Energi.

 

Parabol


Har du fiberanslutning till din lägenhet får du inte sätta upp en parabol.

Tv-operatörer över hela världen sänder via internet eller har egen tv-app och man kan på så sätt enkelt få tillgång till all världens tv genom att streama. 

För att hämta tv-sändningarna behöver du en streambox som stödjer antingen Android eller Apple, eller en castenhet. Du behöver också ett internetabonnemang och en någorlunda ny tv med HDMI-ingång.