FRÅGOR & SVAR

När du flyttar


Ska du flytta? Här har vi samlat några saker som är viktiga att tänka på innan du lämnar din lägenhet.

Städkontroll


Innan du flyttar ska lägenheten vara tom och städad. Glöm inte att du också ska städa förråd samt garage, uteplats, balkong och matkällare om du har det. 

När du har städat klart ringer du din fastighetsskötare och bokar en tid för städkontroll. Städningen ska vara klar och godkänd i god tid innan du lämnar in nycklarna.

Tänk på att ha lite tidsmarginal för städningen om den inte skulle bli godkänd första gången – då har du tid att åtgärda bristerna. Om städningen inte är godkänd klockan 12 på avflyttningsdagen beställer vi städning och fakturerar dig för kostnaden. Om du anlitar städfirma kan du få RUT-avdrag men om vi beställer städningen kan du inte få det.

Kom ihåg att boka tid för städkontroll med din fastighetsskötare.

Kom ihåg att boka tid för städkontroll med din fastighetsskötare!

I din skriftliga avflyttningsbekräftelse finns en checklista som du kan använda för att pricka av det som ska städas. Du kan också ta hjälp av våra städtips.

Nycklar


När du flyttar ska du lämna in alla nycklar och taggar på vårt huvudkontor. Det innebär nycklar till lägenheten, tvättstugan, bilbom och eventuella förråd eller garage.

Lämna in nycklarna på vårt huvudkontor senast klockan 10 på avflyttningsdagen (vi öppnar kl 8). Om ditt hyresavtal går ut en lördag, söndag eller annan helgdag ska du lämna nycklarna den första vardagen därefter.

 
Om det saknas nycklar till lägenheten eller andra utrymmen är det du som hyresgäst som står för den kostnad det innebär.

Visning


Det är ditt ansvar att visa din lägenhet för de personer som fått erbjudande om att flytta in i lägenheten efter dig.

Dessa personer kommer att kontakta dig för att boka en tid för visning. Har du inte möjlighet att visa lägenheten måste du kontakta oss.

El, telefon och internet


Tänk på att säga upp eller flytta eventuella el-, telefon- och internetabonnemang i god tid innan du flyttar ut. Vänd dig till dina leverantörer av respektive tjänst så hjälper de dig.

Adressändring


Gör en flyttanmälan på Skatteverket minst en vecka innan du flyttar ut så att du säkert får posten till din nya adress.