FRÅGOR & SVAR

Så här söker du lägenhet


1. Registrera dig och ställ dig i vår bostadskö

För att kunna söka lägenhet hos oss behöver du registrera dig som kund. När du har fyllt 17 år kan du ställa dig i bostadskö hos oss. Du måste dock ha fyllt 18 år för att kunna börja söka lägenhet. Du registrerar dina uppgifter under Kundanmälan och skapar där ett användarnamn och lösenord som du använder för att logga in.

Du får en köpoäng per dag från och med den dag du registrerar dig. Det är helt gratis att registrera och ställa sig i vår bostadskö.

När du har fyllt i dina uppgifter och ditt konto är aktiverat får du ett mejl av oss för att godkänna din mejladress.
Du klickar på ordet ACCEPTERA i mejlet. Om det inte går att klicka på ordet ACCEPTERA kan du öppna mejlet genom att klicka på länken i början mejlet:  ”Ser detta meddelande konstigt ut? Klicka här!”

När det är klart kan du få utskick från oss, t ex förslag på lediga lägenheter samt påminnelse om att logga in en gång per år.

SKAPA EN KUNDPROFIL

På Mina sidor fyller du i en kundprofil med dina önskemål om exempelvis område och storlek på lägenheten. När det finns en ledig lägenhet som stämmer överens med dina önskemål får du ett förslag på Mina sidor och via mejl. Du kan välja att lägga en intresseanmälan eller bortse från förslaget. 

Se till att dina kontaktuppgifter alltid är uppdaterade så att du inte missar information från oss. Ett tips är att använda en privat mejladress och inte mejlen till arbetet ifall du skulle byta jobb.

Logga in minst en gång per år

Du måste logga in på Mina sidor varje år för att ses som aktiv. Om du har varit inaktiv längre tid än 365 dagar kommer ditt konto, tillsammans med dina personuppgifter, att gallras bort och du förlorar dina kötid. Du får två påminnelser på mejl, 30 och 14 dagar, innan 365 dagar löper ut.

Hyresskuld

Om du har en hyresskuld hos oss blir ditt konto spärrat och du kan därmed inte göra nya intresseanmälningar. När du har betalat skulden kan du börja söka lägenheter igen.

2. Anmäl intresse

Om finns en lägenhet som kommer bli ledig och verkar passa dig loggar du in på Mina sidor och gör en intresseanmälan. Då kan du också se hur många andra som anmält intresse för lägenheten. Du kan ha upp till 3 intresseanmälningar på olika lägenheter samtidigt. Du kan se aktuell köpoäng för plats 10 till just den lägenhet du är intresserad av. Då är det lättare att veta hur långt dina egna köpoäng räcker. Ångrar du din intresseanmälan innan sista anmälningsdag kan du ta bort den på Mina sidor.

3. Få erbjudande

Det är dina köpoäng som avgör när du får ett erbjudande om lägenhet. Du får en poäng per dag från den dag du registrerar dig. När anmälningstiden för en ledig lägenhet gått ut kommer de tio sökande med flest köpoäng att få ett erbjudande via mejl.

Om du får erbjudande om en lägenhet ska du alltid tacka ja eller nej till den inom en vecka. Du svarar enklast på Mina sidor, men det går också bra att ringa oss på 0320-21 73 00. Det är viktigt att du svarar på dina erbjudanden, oavsett om du är intresserad av lägenheten eller inte, eftersom ditt konto kommer att spärras efter tre uteblivna svar. För att aktivera ditt konto och kunna göra fler intresseanmälningar måste du kontakta oss.

Visning av lägenhet: Information och kontaktuppgifter står i erbjudandet du fått.

4. Skriv hyresavtal

När du har fått en lägenhet nollställs dina köpoäng, men börjar automatiskt om igen den dag ditt hyresavtal börjar gälla. Tänk på att du måste vänta ett år innan du kan börja söka lägenhet hos oss igen. 

Läs även våra Riktlinjer för att bli godkänd som hyresgäst.