Trygghetsboende


Våra trygghetsboenden är till för dig som har fyllt 70 år och som vill ha en tryggare bostad.

Att bo i ett trygghetsboende innebär att du bor i en hyreslägenhet med hög tillgänglighet. Du sköter dig själv och ditt hem, men har tillgång till gemensamma utrymmen och personal ett par timmar varje dag. Lägenheterna i ett trygghetsboende är funktionellt utformade och har inga trösklar eller trappor, men stort badrum och toalett.

Det ingår ingen service i ett trygghetsboende. Behöver du hjälp i bostaden måste du söka detta i form av hemtjänst. Trygghetsboende är därför inget bra alternativ för dig som har behov av omfattande vård och omsorg.

Trygghetsboende är ett bra alternativ för dig som vill bo i en vanlig lägenhet, men med större gemenskap och trygghet. 

Vem kan söka? 

Du som är 70 år eller äldre kan söka lägenhet i ett trygghetsboende. Du behöver däremot inte ha fyllt 70 år för att ställa dig i vår bostadskö och samla köpoäng.

Vi gör ingen bedömning av ditt behov. Det enda som krävs för att få en trygghetsbostad är att du står i bostadskön, är över 70 år och gör en intresseanmälan.

Hur söker jag? 

För att söka bostad i ett trygghetsboende måste du vara registrerad hos oss. Du registrerar dig genom att fylla i dina uppgifter under Kundanmälan. Därefter använder du dina inloggningsuppgifter för att logga in och anmäla intresse för ett ledigt trygghetsboende via Mina sidor.
 
Det är helt gratis att registrera sig och stå i kö. Är du intresserad och vill veta mer? Läs mer om vår uthyrning eller hör av dig till oss.

Våra trygghetsboenden

Vi har trygghetsboenden i olika storlekar på flera orter i kommunen:

Malmsätersgatan 3 och 5, Kinna (Malmsäter) 1–3:or
Malmsätersgatan 4, Kinna (Malmsäter) 2–3:or
Lindängsgatan 8, Skene (Lindäng) 2:or
Järnvägsgatan 4, Skene 2–3:or
Öxabäcksvägen 7–9, Torestorp (Kullabyn) 1–3:or
Varbergsvägen 430, Horred (Ekås) 1–2:or