FRÅGOR & SVAR

Kinna


Kinna är den störta orten i Marks kommun och är beläget mitt i den vackra Viskadalen. Här bor du nära centrum och omgiven av jordbruksmark, milsvida skogar och fina badsjöar. I Kinna finns kommunhuset, bibliotek, affärer, restauranger, kaféer, bio, förskolor och skolor. 

GROVALIDEN


Husen är byggda 2015 och här finns lägenheter på både 2,3 och 4 rum och kök. Alla lägenheterna är utrustade med tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin. Hiss finns i fastigheten.

Lärkgatan 7


Dessa hus med tegel- eller putsfasad är byggda på 50-talet och renoverade 2011.
Lägenheterna har balkong eller så kallad fransk balkong. De har en enkel planlösning med en hall i mitten och rummen fördelade på varje sida. Båda fastigheterna är rökfria och rökning är endast tillåten på anvisad plats ute på gården. 

OLOF MARKUSGATAN, LÄRKGATAN & GÖKGATAN


Dessa hus med tegel- eller putsfasad är byggda på 50-talet. Ombyggnad enligt så kallad "00-standard" genomfördes 2004, då avloppsstammar samt vatten- och elledningar byttes.Då genomfördes också standardhöjande åtgärder i kök och badrum. Lägenheterna har parkett i vardagsrummet och de flesta har balkong eller fransk balkong. De har en enkel planlösning med en hall i mitten och rummen fördelade på varje sida. Samtliga utom ettorna är genomgående och har fönster åt båda håll. De flesta är ettor eller tvåor, men det finns även några tre- och fyrarums-lägenheter. 

KYRKOGATAN


Dessa hus med hiss färdigställdes sommaren 2005 och innehåller 32 lägenheter. Husen har gångavstånd till Kinna centrum. Samtliga lägenheter, förutom de som är högst belägna i respektive hus, har ett uppvärmt, inglasat uterum i ett av lägenhetens hörn, så kallad loggia. Såväl lägenheterna som fastigheten i övrigt har hög standard. 

VRÅGÄRDESGRÄND, GÄRDESVÄGEN & GAmla RYDALSVÄGEN


Dessa tvåvåningshus med träfasad i ljusa färger är byggda kring mysiga gårdar med lekplats, träd och gräsmattor. Områded byggdes 1960 men totalrenoverades 2010. Alla lägenheter är i två plan. I bottenvåningen finns kök, matplats, vardagsrum med utgång till egen uteplats samt toalett. Andra våning har sovrum och badrum samt balkong. Här finns fyra- och femrumslägenheter samt ett par treor. 

Körsbärsgatan & Äpplegatan


Stommenområdet ligger ett par kilometer från centrum omgivet av grönska och villabebyggelse. De vita tegelhusen från 1973 är byggda i suterräng. På övervåningen finns trerumslägenheter och i bottenplan tvåor och ettor. Alla lägenheter har uteplats, de större även balkong. Stommen är perfekt för barnfamiljen. Den omgivande skogen ger många tillfällen till lek. Förskola och skola finns alldeles intill bostadsområdet. 

PRÄSTGATAN


Dessa hus med tegel- eller putsfasad är byggda på 50-talet. Ombyggnad enligt så kallad "00-standard" genomfördes 2004, då avloppsstammar samt vatten- och elledningar byttes. I samband med detta genomfördes också standardhöjande åtgärder i kök och badrum. Lägenheterna har parkett i vardagsrummet. De flesta har balkong och de övriga fransk balkong. De har en enkel planlösning med en hall mitt i och rummen fördelade på varje sida. Samtliga utom ettorna är genomgående och har fönster åt båda håll. De flesta är ettor eller tvåor, men det finns även några tre- och fyrarums-lägenheter.

FREDENSBORGSGATAN/ LÖVÅSGATAN


Dessa vita hus är från slutet av 1980-talet. Stora fönster i vinkel släpper in mycket ljus i kök och vardagsrum. De väl tilltagna balkongerna har vindskyddande väggar på två sidor. Alla lägenheter har öppen planlösning. Köket har hög standard med riktig köksfläkt och en stor kyl och frys. Det finns mest tvåor och treor, men även några fyra- och femrums-lägenheter. Lägenheterna på markplan har egen altan och det finns hiss i samtliga hus. 

MALMSÄTERSGATAN 1


Klimatsmart och modernt boende i passivhus med en klimatsmart teknik. Ett helt lufttätt skal samt extra tjock och effektiv isolering gör att så mycket som möjligt av den värme som genereras av hushålls-maskiner, lampor och hemelektronik stannar kvar i byggnaden. De boendes kroppsvärme bidrar också till uppvärmningen. Huset är rökfritt och rökning tillåts endast på anvisad plats.

MALMSÄTERSGATAN 4


Lägenheterna är byggda 2015 och har ett bekvämt gångavstånd till Kinna centrum. Malmsätersgatan 4 är ett trygghetsboende. Det innebär att du måste ha fyllt 70 år för att bo här. Här finns både 2 rok och 3 rok. Alla lägenheterna är utrustade med tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin. Hiss finns i fastigheten.

Malmsätersg 3 & 5


Malmsätersgatan 3 och 5 är trygghetsboende. Huset delas med LSS-verksamhet och här har du tillgång till gemensamhetslokaler samt hiss.
Alla lägenheter är anpassade för att vara extra tillgängliga och är till för dig som fyllt 70 år och vill ha ett tryggare boende. Här bor du nära Kinna centrum med affärer, resecentrum och annan service. Ett stenkast bort finns också naturparken Häljadalen där du kan njuta av gröna omgivningar. Lägenheterna är utrustade med tvättmaskin och torktumlare.

Malmsätersgatan 6


Lägenheterna är byggda 2015 och består av 4-5 rum och kök i suterräng samt egen trädgårdstäppa.
Alla lägenheter har tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin.

Muraregatan


Dessa tre röda tegelhus är byggda 1964 och ligger lite närmare centrum än Snickaregatan.
Marks Bostads AB har totalt 72 lägenheter på Muraregatan 2-6. Det stora flertalet är treor, men det finns några mindre lägenheter. Lägenheterna är genomgående stora och lättmöblerade med rymliga, ljusa kök.
Tvättstuga finns på varje gård och den som vill kan hyra en garageplats.
De flesta lägenheterna har uteplats eller balkong. 

SNICKAREGATAN


Kvarteret Snickaren består av elva hus som är byggda 1969. Husen är placerade i fyrkant med grönskande gårdar emellan.
En stor renovering av fastigheterna och den yttre miljön startade 2016.
Marks Bostads AB har en-, två- och trerumslägenheter på Snickaregatan. Lägenheterna är genomgående stora och lättmöblerade med rymliga, ljusa kök. Tvättstuga finns på varje gård och den som vill kan hyra en garageplats. Ettorna är ca 50 kvm stora och har riktigt kök. En del är även försedda med sovalkov. 

BÄCKSTIGEN & ÅKERSTIGEN


Här finns fem enplans tegelhus byggda 1967 med sammanlagt 26 lägenheter. De flesta är treor och fyror, men det finns även några tvårumslägenheter. Detta är ett lugnt och välskött område som ligger mitt i ett villaområde någon kilometer från Kinna centrum. Till samtliga lägenheter hör en rejäl uteplats på både fram- och baksida. Mellan husen finns en stor gräsmatta som gör området grönt och luftigt.

FOLKPARKSGATAN


Folkparksgatan är ett område från 1989 med gula tegelhus i två våningar. Den omgivande naturen med skog, berg och små gläntor har tagits väl tillvara. Området är helt avskilt från vägar och biltrafik och är därför barnvänligt. Merparten av lägenheterna är tvåor och treor, men det finns också några fyror. Det finns uteplats både till lägenheterna på markplan och på andra våningen. Lägenheterna har öppen planlösning utan dörrar mellan kök, vardagsrum och hall.

VILLAGATAN


De sex trähusen i två våningar från 1992 är fantasifullt utformade med vinklar och vrår och smälter väl in i den omgivande trädgårdsmiljön. På Villagatan finns två-, tre- och fyrarumslägenheter. Bor du på markplan har du uteplats och på andra våningen får du balkong och egen ingång. Köken är stora och mellan vardagsrum och hall är det ett öppet valv.

NYNÄSGATAN & VINKELGATAN


Dessa två gula trähus i två våningar ligger mitt i villabebyggelsen på Näs. Samtliga lägenheter är treor. På markplan får du uteplats på både fram- och baksida och på andra våningen har du balkong och egen uppgång. Gräsmattan mellan husen bildar en gemensam avskärmad trädgård för hyresgästerna. Vinkelgatan 7 är ett rökfritt hus. 

Vipgänd


Vipgränd byggdes 2020 och består av hus i två plan med radhuskänsla. Det finns 2, 3 och 4 rok och alla lägenheter har antingen uteplats eller stor balkong. Husen är byggda i hög kvalité med med omsorg om miljön med låg energiförbrukning och kraftiga väggar som utestänger ljud.
Området ligger centralt och har egen busshållplats utanför. 

Det är vi som jobbar här

Gökgatan, Kyrkogatan,  Körsbärsgatan,  Lärkgatan, Olof Markusgatan, Prästgatan, Äpplegatan

Idir
Bouzidi


070-561 73 03

Atdhe
Ferizi


070-317 30 03

Jarmo
Leppämäki


070-317 30 02

Det är vi som jobbar här

Fredensborgsgatan, Lövåsgatan, Malmsätersgatan, Muraregatan, Snickaregatan

Peter
Cederström


070-521 73 16

Alexander
Artursson


070-317 30 12

Leif
Wallin


070-317 30 04

Marcus
A Jonsson


070-561 15 93

Glenn
Salomonsson


070-521 73 14

Det är vi som jobbar här

Bäckstigen, Folkparksgatan, G:a Rydalsvägen, Grovaliden, Gärdesvägen, Nynäsgatan, Villagatan, Vinkelgatan, Vipgränd, Vrågärdesgränd, Åkerstigen 

Anna
Pettersson


070-317 30 05

Isak
Larsson


070-561 73 10

Joel
Byhlin


070-561 73 02