FRÅGOR & SVAR

Skene


Skene ligger naturskönt i Viskans dalgång, omgivet av ängar jordbruk och skogsklädda höjder. Hedgärdessjön med fin badplats och motionsspår finns på nära håll. Skene kan erbjuda en hel del service i form av mataffärer, sjukhus, badhus, bibliotek, förskola, grundskola och gymnasieskola.

Nilsagårdsgatan & Sigårdsgatan


Bostadsområdet byggdes i mitten av 70-talet. Totalt rymmer området 340 lägenheter, varav de flesta är tvåor och treor. Samtliga lägenheter på bottenplan har uteplats och på andra våningen balkong. Gemensamt för de flesta lägenheterna är de stora rymliga ytorna, ofta med öppen planlösning, rejält tilltaget kök och många fönster. Varje gård har en tvättstuga. Kvartersstuga och bastu finns att låna. Förråd finns till varje lägenhet. 

RADHUSGATAN


Lägenheterna här är byggda 1965. Totalt finns 87 lägenheter, fördelat på ettor, tvåor och treor. I tvåvåningshusen finns treor i två plan med hall, toalett och ett sovrum i bottenplan samt en stor hall, kök, sovrum och vardagsrum i övre plan. Ettorna har ett litet kök och ett stort rum mot ute-platsen. Tvåorna har ombyggt kök med burspråk. I enplanshusen finns tvåor med egen entré och stor uteplats. Garage finns att hyra.

Ombyggnad enligt s.k. 00-standard har skett i samtliga lägenheter. Detta innebär att vatten- och avloppsstammar samt elledningar bytts ut. Även standardhöjande åtgärder i kök och badrum har utförts.                         

Timotejgatan & Smörblomsgatan


Timotejgatan och Smörblomsgatan ligger i ett helt nytt bostadsområde, Ängahagen, som ligger rofyllt och lantligt med omgivande hagar och betesmark. Här bygger vi 56 lägenheter, fördelat på 14 hus. Alla hus är byggda i trä i två plan, med balkonger eller uteplatser som ligger runt gröna innergårdar. Till alla lägenheter finns odlingslådor och på området finns bärbuskar och fruktträd. 
Området färdigställs under 2020-2021 och här finns 2 rok, 3 rok (dessa lägenheter är egentligen 3,5 då de har ett extra rum på 7 kvm),samt några 4 rok i två plan (där möjlighet finns att dela av vardagsrummet  för att få ytterligare ett rum).

Gästgivargatan 5


Detta trevåningshus i gult fasadtegel är byggt 1963. Här finns lägenheter i storleken ett till fyra rum och kök. 

Gästgivargatan 17-19


Dessa tvåvåningshus i gul tegelfasad är byggda 1970. Här finns tvårumslägenheter. 

Gästgivargatan 29-31


 
Dessa gula tvåvåningshus är byggda 1982. Här finns två-och trerumslägenheter. 

Textilgatan 2


Textilgatan 2är ett rött tegelhus med tre våningar som har tre ingångar. Här finns flest treor men även ett fåtal tvåor och ettor med kokvrå. Alla lägenheter har balkong och direkt utanför finns en lekplats. Gemensam tvättstuga och individuella förråd till lägenhet hittar du i källaren som nås via trapphuset. I Skene finns mataffärer, restauranger och skola samt resecentrum där både buss och tåg går.

Sommar-/Vintergatan, Gästgivaregatan 11,13, 15


Området består av tolv hus - med tre hus i fyra rader - som ligger tillsammans mellan två återvändsgator. De är enplanshus i suterräng och har sammanlagt 67 lägenheter, fördelade på ettor och tvåor samt några treor och fyror.
Förråd finner du i lägenheten och tvättstuga i grannhuset, Gästgivaregatan 15.  Här mäts vattenförbrukning individuellt och du kan påverka dina kostnader. Använd mer vatten än vad som är tilldelat lägenheten och betala för det eller använd mindre och få avdrag. I området finns möjlighet att hyra parkeringsplats med eluttag för motorvärmare. I Skene finns mataffärer, restauranger och skola samt resecentrum där både buss och tåg går.

Hedbovägen 2-10


Dessa rödvita tegelhus är byggda på 60-talet. Lägenheterna är moderna, ljusa och rymliga. Köken har en separat matplats med utgång till uteplats eller balkong. Uteplatserna på markplan är stora och inhägnade med staket eller buskar. I de större lägenheterna finns det ett stort förråd och en rejäl klädkammare i anslutning till sovrummet. Badkar är standard i alla lägenheter. Det är gott om parkeringsplatser och den som vill kan hyra garageplats. 

Hedbovägen &
Axel Bergengrensgata


Här kan du få en uteplats i söderläge med en fantastisk utsikt över Viskan. Det finns ett punkthus från 60-talet och ett par tvåvåningshus från samma tid. Lummig grönska ramar in dessa hus och på baksidan finns både fotbollsplan och lekplats. Här finns också hus från 40-talet där den gammaldags charmen är bevarad, trots att husen renoverades 1985. I dessa hus finns det nästan lika många planlösningar som det finns lägenheter. 

Nämndemans- / Lagmans- / Ribbings- och Rådmansgatan


Här bor du nära naturen och härliga bad i Hedgärdessjön. Till Skene centrum är det cirka 500 m. Här finns både enplans- och tvåvåningshus med röd tegelfasad. Lägenheterna är i storlekarna två till fyra rum och kök. Bottenvåningarna har egna uteplatser och på andra våning finns balkong. Området är byggt 1980. 

Varbergsvägen 71


Detta tvåvåningshus i gult fasadtegel är byggt 1972. Här finns åtta lägenheter i storleken ett till fyra rum och kök. 

Kronogatan 8


Detta trevåningshus i gult fasadtegel är byggt 1963. Här finns en-, två-, tre- och fyrarums-lägenheter. Hiss finns. 

Lindängsgatan 4


Detta tvåvåningshus i gult fasadtegel är byggt 1950.
2002 genomfördes en större renovering och huset döptes då till Globalen. Här finns ettor och tvåor med bl.a. centraldammsugare och diskmaskin. Motorvärmare regleras från en panel i lägenheten liksom bokning av tvättstugan. 

Vallgatan & Kullagårdsgatan 7


Dessa trevåningshus är byggda i början på 60-talet. Här finns ettor, tvåor, treor och fyror. 

Apoteksgatan


Detta är ett lågenergihus, vilket innebär att huset bara drar 60 kilowattimmar per kvm och år. Lägenheterna har allt man kan begära av modern standard. Tvättmaskin och torktumlare finns i wc/dusch, som har kaklade väggar. I de modernt designade köken är både diskmaskin och keramikhäll standard liksom inbyggnadsugn och micro. Varje lägenhet har utvändigt förråd vid hissen i mitten av huset.
Huset är rökfritt och ligger centralt med närheter till butiker, restauranger, apotek och lasarett. På gångavstånd ligger pendeltågstationen med bra kommunikationer till både Borås, Varberg och Göteborg. 

Järnvägsgatan 2, Deragatan 1, Kronogatan 3


I dessa trevåningshus i gult tegel finns en-, två-, tre- och fyrarumslägenheter. Husen är byggda på 50-talet.

Kullagårdsgatan 1 & Kronogatan 5


Här finns lägenheter i storleken ett till fyra rum och kök. Husen har putsad fasad och är från slutet av 50-talet. 

Postgatan


Postgatan 1  ligger centralt och lättillgängligt med hög standard och hiss till andra våning.  Huset var klart för inflyttning i februari 2009.
Rökning är förbjuden i hela huset samt på uteplats och balkong.

Lindängsgatan 8


Det här är en trygghetslägenhet och kan bara sökas av dig som fyllt 70 år.
Här finns tvåor på första och andra våning med hiss till andra våning. Gemensamhetsrum hittar du i samma hus.
Den gemensamma tvättstugan finns i huset bredvid och nås via loftgång. I detta hus ryms även förråd samt en restaurang där du kan beställa mat. 
Lindängsgatan 8 ligger i centrala Skene och du har nära till bl.a. mataffärer, restauranger och resecentrum dit både buss och tåg går.

Järnvägsgatan 4


Järnvägsgatan 4 är ett trygghetsboende och kan bara sökas av dig som har fyllt 70 år. Det finns hiss i huset och lägenheterna är anpassade för att vara extra tillgängliga. I huset finns också tillgång till gemensamma lokaler för social samvaro.  
På de fyra våningarna ryms 26 lägenheter – både tvåor och treor med inglasad balkong. Här har du nära till Skene centrum, affärer och kollektivtrafik..

Det är vi som jobbar här

Nilsagårdsgatan 1-15, Radhusgatan, Sigårdsgatan 2-16

Helen
Gustavsson


070-317 30 10

Jan
Reinsjö


070-317 30 09

Det är vi som jobbar här

Nilsagårdsgatan 17-37, Sigårdsgatan 18-42, Timotejgatan, Smörblomsgatan

Mikael Carlström


070-521 73 06

Jonas
Råstedt


070-561 73 06

Det är vi som jobbar här

Gästgivaregatan, Sommargatan, Textilgatan, VIntergatan

Benny
Jakobsson


070-317 30 14

Trond
Paulsen


070-521 73 01

det är vi som jobbar här

Hedbovägen & Axel Bergengrensgatan.

Mikael
Johansson


070-561 73 05

Tony
Berg


070-397 07 23         Tisdag-Fredag

Jonathan
Börjesson


070-756 25 51

  

Det är vi som jobbar här

Nämdemans-, Lagmans-, Ribbings- och Rådmansgatan, Varbergsvägen 71, Kronogatan 8, Lindängsgatan 4, Vallgatan & Kullagårdsgatan.

Rune
Asteberg


070-317 30 11

Lars
Anving


070-521 73 04

Det är vi som jobbar här

Apoteksgatan, Deragatan, Järnvägsgatan, Kronogatan 3 & 5, Kullagårdsgatan, Postgatan

Karl-Erik
Eriksson


070-317 30 13

Alexandra
Truedsson


070-397 07 24

Fredrik
Johansson


070-561 73 04